Cara Pilih Meja dan Kursi Kanak-kanak

- Dec 05, 2017-

saiz

Pilih meja kanak-kanak, untuk memilih dengan meja pencocokan angka kanak-kanak, pemilihan meja yang baik, mengikut perkembangan fizikal kanak-kanak, menukar ketinggian meja. Walau bagaimanapun, kebanyakan meja yang semakin meningkat adalah meja bebas, dan kurang berfungsi, ruang kanak-kanak kurang ruang tidak dipilih.

Sejajar dengan kedudukan duduk

Titik pembelian yang penting, reka bentuk meja mesti sesuai dengan ergonomik, mudah untuk memupuk kanak-kanak untuk mengekalkan latihan duduk dan mata yang luar biasa, sesuai untuk pertumbuhan dan perkembangan kanak-kanak. Meja kanak-kanak untuk memenuhi prinsip ergonomik, saiz meja dan kerusi dengan ketinggian kanak-kanak, umur harus mengelakkan gabungan ciri-ciri badan, supaya perkembangan kanak-kanak mesti mempunyai bantuan. Secara umum, spesifikasi meja: panjang - 1.1-1.2 meter, ketinggian 0.76 meter lebar - 0.55-0.6 meter. Kerusi Keterangan: Tinggi - 0.4-0.44 meter. Meja pegun: kedalaman 0.45-0.7m (0.6m lebih baik), ketinggian 0.75m. Meja aktif: kedalaman 0.65-0.8m, ketinggian 0.75-0.78m.

keperibadian

Pemilihan meja kanak-kanak, bilik kanak-kanak mesti personaliti reka bentuk bersama, warna, berfikir tentang skala, untuk mengelakkan pembelian balik tidak boleh digunakan. Canon lain-lain untuk membeli meja anda dengan harta anda, kerana anda mungkin tidak memahami kanak-kanak antarabangsa, tetapi tidak tahu kegemaran mereka. Dalam kebanyakan kes, kanak-kanak perempuan berwarna biru muda, eksentrik berwarna merah jambu, masih terdapat banyak warna untuk dipilih, seperti Ivory yang mudah dan bersih, mendamaikan hijau zaitun semulajadi dan sebagainya.

Bahan

Bahan yang digunakan untuk membuat meja mestilah tidak toksik dan tidak berbahaya. Meja kanak-kanak dan perabot lain adalah sama. Maklumatnya bervariasi dan kaya. Terdapat kayu, papan buatan dan plastik. Data boleh dikatakan mempunyai ciri-ciri mereka sendiri, tetapi kita mesti memastikan keselamatan dan kesihatan data di bawah premis penggunaan mesti tidak toksik dan tidak berbau, kerana di sinilah kanak-kanak sering menyentuh, kesihatan kanak-kanak di atas yang lain.

Keselamatan

Kanak-kanak kebanyakannya "pengembara", bagi mereka untuk membeli perabot, keselamatan adalah perkara pertama yang perlu difikirkan. Baris meja dan kerusi perlu beredar, tepi bulat atau melengkung yang bagus, tetapi juga mempunyai suis lancar dan penampilan halus. Dengan sudut akut dan permukaan keras, meja dan kerusi kasar harus jauh dari kanak-kanak. Di samping itu, apabila Canon memilih memaksa Akira beberapa kali, tidak dapat disusun longgar, merasakan perabot reyot.