DN-Bagaimana Untuk Pilih Jadual Perkhemahan

- Nov 22, 2017-

Salah satu perkara yang sering diabaikan tetapi benar-benar penting untuk berkhemah ialah meja kem. Sama ada anda menyediakan makanan, bermain permainan papan atau kad dengan anak-anak atau hanya memerlukan tempat untuk menyimpan barang, meja kem boleh menjadi lifesaver.

Jadual perkhemahan tidak mahal dan mereka lipat atau memecah sehingga mereka sangat mudah untuk disimpan. Sebenarnya, ada beberapa jadual perkhemahan yang anda boleh mengikat tali ransel anda dan membawa anda ke laluan mendaki; mereka sangat ringan dan mudah alih. Tetapi memilih yang betul memerlukan melihat semua pilihan dan aksesori di luar sana.

Memilih Jadual Perkhemahan Mudah Alih

Apabila datang untuk memilih jadual perkhemahan mudah alih, anda perlu memberi perhatian kepada tiga perkara:

  • Sama ada anda dapat dengan mudah mengemas meja dari kereta ke tapak perkhemahan, walaupun anda perlu mendaki jarak dekat untuk ke sana.

Jadual laras mudah alih pada Rumput

  • Sama ada jadual anda akan stabil dan berdiri pada angin dan unsur-unsur lain.

  • Berapa banyak orang yang anda ada di kem dan berapa banyak ruang yang anda perlukan.

Sudah tentu, ini hanya asas. Anda masih perlu melihat kualiti sebenar jadual dan pastikan ia berkualiti tinggi dan akan memenuhi keperluan anda.

Ketiga faktor ini adalah yang paling penting tetapi anda juga harus melihat ketinggian meja, seberapa cepat ia menetapkan dan meruntuhkan, bahan yang dibuat dari dan sama ada meja mempunyai aksesori yang berguna seperti rak tertutup untuk penyimpanan di bawah itu melindungi makanan dan barangan lain dari haiwan.

Jadual Perkhemahan Lipat

Meja perkhemahan lipat adalah pilihan yang paling popular di luar sana dan anda akan mendapati banyak model dan jenama yang berbeza untuk dipilih. Salah satu perkara pertama yang anda ingin lihat adalah seberapa tinggi jadual itu, dan berapa banyak kawasan permukaan yang memberi anda kerja.

Pot dan Kaca pada Jadual dilipat

Dengan meja lipat secara khusus, anda ingin melihat dua faktor yang berbeza. Pertama, betapa mudahnya jadual untuk memecah dan melipat? Jika anda perlu menggunakan semua kekuatan anda untuk melipat jadual atau ia adalah model yang mencabar untuk ditubuhkan, anda mungkin mahu melihat sesuatu yang berbeza.

Kedua, anda ingin memastikan bahawa ia akan sesuai dengan mudah di dalam kenderaan anda apabila ia dilipat. Oleh itu, jadual yang kedua-duanya mempunyai kaki lipat dan lipat pada separuh popular di kem. Sekiranya meja mempunyai pemegang yang mudah dibawa, itu adalah bonus.

Jadual Rolling Camping

Satu lagi pilihan di luar sana adalah jadual perkhemahan. Roll up meja lebih disukai oleh mereka yang mempunyai ruang pada premium. Sekiranya anda mempunyai meja lipat enam kaki di bahagian belakang sebuah kereta padat, anda akan mengalami kesulitan pas penumpang dan peralatan lain. Bagi orang-orang ini, jadual roll up adalah sempurna.

Gulungkan Jadual Berkhemah pada Rumput

Jadual roll up adalah salah satu yang kaki dilipat di bawah dan meja sebenarnya gulung ke dalam tiub, yang menjadikannya sangat mudah untuk dimasukkan ke dalam kereta anda dan mendapat banyak gear di atasnya. Menggulung meja tidak selalunya seperti meja lipat, tetapi mereka hebat untuk berkhemah kerana anda boleh membongkarnya dan menetapkannya dalam beberapa saat, memasukkannya ke dalam ransel untuk membawa anda berjalan kaki dan biasanya lebih ringan daripada lipat jadual.

Jadual Kem Kecil

Satu lagi jenis jadual yang anda mungkin ingin pertimbangkan adalah jadual kem kecil. Ini biasanya sangat mudah alih , sangat ringan dan cenderung mempunyai kawasan permukaan kecil. Walau bagaimanapun, mereka boleh berguna untuk ruang penyimpanan, kawasan penyediaan makanan tambahan atau hanya untuk menyimpan item yang mudah dijangkau.

Lelaki Duduk di Meja Perkhemahan Kecil

Meja kecil murah dan anda boleh muat beberapa dari mereka di dalam kenderaan anda. Ramai di antara mereka mempunyai poket dan simpanan tertutup supaya anda boleh meletakkan makanan dan barangan peribadi anda. Perkara yang baik mengenai jadual ini berkaitan dengan berkhemah adalah bahawa mereka akan sesuai dengan kebanyakan khemah .

Jadual Kem Ringan

Akhirnya terdapat meja berkhemah ringan. Ini sebenarnya boleh digunakan untuk beberapa jenis meja lain, tetapi kelebihan utama untuk menjaga cahaya meja anda dan kurang dari satu atau dua pon adalah bahawa anda boleh dengan mudah membawanya ke perkhemahan anda jika anda perlu meletak jauh dan anda boleh mengambilnya backpacking jika anda memilih untuk menyediakan tapak perkhemahan anda pada masa ini.

Memegang Jadual Kem Ringan

Meja ringan sering tipis supaya mereka tidak boleh bekerja untuk segala-galanya, tetapi mereka sangat murah dan ia berguna untuk mempunyai beberapa di sekeliling mereka.