Adakah Anda Tahu Apa yang Harus Diperhatikan Dalam Baki?

- Nov 20, 2017-

Dulang khidmat tidak diragukan lagi merupakan salah satu aksesori yang paling serba boleh di rumah. Ia boleh digunakan sebagai tempat untuk makanan dan minuman, atau ia juga dapat membantu anda mengatur pengelompokan item, seperti barware dan lilin. Dan, kadang-kadang dulang yang lebih besar dengan sisi yang dibangkitkan bahkan dapat membantu menyimpan rakitan majalah yang kemas dan terkandung. Selain itu, dulang hidangan yang berwarna-warni adalah cara mudah untuk membawa aksen hiasan ke dalam bilik.

Saiz, bentuk dan rupa dulang hidangan bergantung pada gaya anda, tetapi berikut adalah beberapa petua yang sangat umum untuk diingat apabila anda membeli-belah untuk satu.

image.png

Memutuskan bahan. Dulang yang diperbuat daripada logam sangat baik untuk menghidangkan makanan dan minuman kerana mereka mempunyai rupa yang semulajadi elegan, dan mereka juga tahan lama dan mudah dibersihkan. Begitu juga untuk melamin; tetapi ada kemungkinan pudar dari masa ke semasa dari mencuci yang kerap. Dulang kayu sebenarnya berfungsi paling baik sebagai penganjur yang dapat membantu menyimpan barang-barang seperti kawalan jauh dan juga tumpukan majalah yang terkandung. Sekiranya anda mempunyai seorang Utsmaniyah, cuba gunakannya sebagai meja kopi dan letakkan dulang hidangan kayu di atas untuk melihat yang digilap. Bagi dulang rotan, mereka bekerja dengan baik di dalam dan di luar sebagai permukaan untuk meletakkan buku atau minuman. Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa kebanyakan rotan yang digunakan untuk dulang adalah mentah, yang bermaksud mereka menyerap cecair dan akhirnya menjadi berwarna atau berwarna pelik).

Pertimbangkan penyelesaian perapi. Dulang kayu dengan kemasan lacquered telah menambah fleksibiliti sejak salutan berkilat melindungi mereka dari cecair dan kotoran makanan. Ini juga menjadikan pembersihan lebih mudah kerana semua yang diperlukan adalah menghilangkan permukaan. Walau bagaimanapun, kemasan pernis cenderung bermaksud harga harga yang lebih tinggi, tetapi jika anda ingin mendapatkan dulang yang anda akan gunakan untuk umur, ia bernilai kos yang sedikit lebih tinggi. Pick kami: Dulang kayu dulang oleh West Elm

Pergi untuk sisi dan pemegang. Menghidangkan dulang dengan sisi yang dibangkitkan (sekurang-kurangnya 2 "tinggi) amat berguna kerana mereka membantu mengekalkan minuman daripada menggulingkan dan mereka juga boleh menyimpan item yang terkandung. Begitu juga, dulang dengan pemegang adalah tambah kerana mereka lebih mudah alih daripada yang tanpa pegangan, yang sering lebih baik digunakan sebagai sekeping penganjur pegun. Kebanyakan bungkusan berkhidmat mempunyai pemegang gunting, yang terdapat lubang diukir dari sisi dulang yang dibangkitkan. Ini memberikan cengkaman yang mantap, tetapi kadang-kadang juga boleh dipotong ke tangan anda. Satu-satunya pengecualian? Pemegang rotan dan logam yang kadang-kadang memanjang dari hujung dulang - mereka bukan sahaja kuat tetapi mereka juga tidak menyakiti telapak tangan anda seperti gunting. Pungutan kami: Dulang warna Medallion berkhidmat dari Sasaran

Mencari dulang hidangan? Lihat apa yang kami bulat dari pasaran. Dan, marilah kita tahu apa yang anda suka mengenai hidangan dulang di bawah.

Ada sesuatu untuk dikatakan? Pastikan anda menyemak Laman Stylelist di Twitter , Facebook dan Pinterest .