Bagaimana dengan pepijat perabot kayu

- Mar 28, 2018-

  1. Rawatan Cat Bagi beberapa penjuru yang belum lagi menjadi mangsa, cat dengan minyak mentah mentah, shellac atau varnis, dan sebagainya, digunakan untuk permukaan kabinet kayu untuk mengasingkan cacing dari udara dan mencapai tujuan pencegahan banjir. Perhatikan bahawa apabila memberus gigi, bahagian depan dan belakang dan dinding dalaman kabinet perlu dicat secara merata.

  2. Apabila kabinet kayu rosak, dichlorvos dan air boleh digunakan untuk menyediakan nisbah cecair 1: 5. Cecair disembur dengan sprayer untuk membolehkan cecair menyusup ke kabinet kayu. Ia perlu semburan 3 hingga 5 kali berturut-turut. Selepas beberapa jam, semua belalang boleh dibunuh. Selepas itu, basuhkan kabinet kayu dengan air bersih dan keringkannya.

  3. Mengelupu dengan diesel Kabinet kayu cerah telah diletakkan di bawah matahari pagi, dengan berus atau benang kapas ke kabinet kayu yang dicat sekali. Dua kali di bawah sinar matahari dan kemudian dicat semula, dan kemudian mengeringkan, melihat belalang yang mati dalam lubang itu boleh. Kemudian basuh dengan detergen dan kering.

    1.JPG