Bagaimana untuk membentuk laluan Tempahan Lawatan sendiri memandu?

- Jul 02, 2018-

Bagaimana untuk membentuk laluan Tempahan Lawatan sendiri memandu?

Jika tarikan-tarikan di berselerak dan pengangkutan awam yang tidak sesuai, anda perlu memilih memandu. Mengambil China sebagai contoh. Terdapat banyak kategori tarikan-tarikan seperti metropolitan Lawatan seperti lawatan bandar purba. Tempat-tempat yang banyak mempunyai pengangkutan awam yang sempurna. Terdapat tiada keperluan untuk memilih sendiri memandu. Oleh kerana tempat letak kenderaan adalah menyusahkan di tempat-tempat ini, pemandu adalah sangat sukar. Bagi laluan yang cantik Tibet dan Xinjiang, taburan geografi tempat-tempat yang indah pada perjalanan laluan agak berselerak. Terdapat banyak sebab untuk memilih pengangkutan awam kerana kesulitan yang memilih pengangkutan awam. Sebahagian besar tempat-tempat menarik bandar di Amerika Syarikat juga memenuhi standard ini, seperti Taman Negara yang pelbagai.

Anggaran laluan

Terdapat banyak alat, salah satu adalah saya Tempahan digunakan Google Map, dan lain-lain adalah halaman Panduan pelancongan, yang boleh digunakan untuk memilih laluan. Kebaikan dan keburukan menggunakan Google Maps adalah sama. Perancangan laluan memerlukan sepenuhnya menggunakan imaginasi sendiri.

Kaedah ini adalah untuk memilih tempat untuk dikunjungi di peta kosong, dan kemudian sambung berkenderaan dengan laluan yang sesuai. Pada masa yang sama, ia adalah perlu untuk mengambil kira pemandangan di sepanjang garisan dan kemudahan penginapan. Menurut proses ini, merumuskan perjalanan sebuah laluan perlu mati banyak sel-sel otak.

Laman web Panduan pelancongan mempunyai laluan perjalanan netizens lain yang boleh digunakan secara langsung tanpa perancangan, tetapi ia juga akan kehilangan banyak keseronokan penemuan. Dua kaedah ini mempunyai pandangan yang berbeza.


3. setiap hari memandu masa

Satu titik yang tidak boleh diambil ringan dalam memandu jarak jauh adalah rasional perancangan harian masa memandu. Jika lebih daripada satu orang boleh memandu di jalan raya, masalah ini tidak begitu ketara. Tetapi jika terdapat hanya satu pemacu semasa perjalanan keseluruhan (seperti kes dengan kebanyakan Lawatan saya sendiri memandu), mengawal masa memandu harian adalah satu-satunya cara untuk memastikan perjalanan yang selamat. Mengikut pengalaman saya, ia adalah dinasihatkan untuk tidak memandu melebihi 5 jam sehari. Ini akan memastikan bahawa terdapat cukup masa untuk bermain di tempat-tempat menarik dan bahawa pemandu akan mempunyai cukup tenaga untuk terus memandu keesokan harinya.


Terdapat juga Petua: Jangan cuba mengatur memandu malam. Malam memandu semasa dalam perjalanan kadang-kadang adalah amat berbahaya. Pertama, kerana jalan itu kebanyakannya tidak biasa dengan proses perjalanan; Kedua, kerana malam memandu memerlukan Ijazah tinggi kepekatan, selepas pemandu hari yang biasanya amat letih selepas bermain, jadi cuba Elakkan penjadualan memandu malam.


4. tarikan masa

Pelan Tempahan Lawatan memandu diri yang baik juga akan predefine masa yang tinggal di tempat-tempat yang indah. Jika aktiviti-aktiviti di tempat-tempat indah dijangka termasuk Kembara Berjalan Kaki "Mendaki gunung" dan Trail "Aku tidak tahu bagaimana untuk menterjemahkannya, umumnya difahami sebagai mengambil laluan yang ditetapkan." Anggaran masa tinggal juga perlu menganggarkan masa yang diperlukan untuk aktiviti-aktiviti tersebut. Dissociated, Taman Negara Amerika Syarikat telah dibangunkan selama berabad-abad dan mempunyai takat taukeh. Ia akan menyediakan pelancong dengan maklumat jejak yang mencukupi. Peta-peta pelancong yang akan dihantar kepada setiap pengunjung untuk ke Taman Negara secara percuma akan mempunyai lokasi laluan, aras kesukaran dan masa yang diambil. Dengan maklumat ini, ia dianggarkan bahawa masa penginapan di tempat-tempat menarik akan menjadi lebih mudah.


5. laluan terperinci

Langkah seterusnya adalah untuk menentukan laluan terperinci untuk memandu. Untuk menentukan laluan yang terperinci, kita mesti tidak hanya mempertimbangkan prinsip bahawa masa memandu hanya disebutkan hendaklah tidak terlalu panjang, tetapi juga memberi perhatian kepada particularity bahagian-bahagian tertentu. Sebagai contoh, apabila perjalanan saya di Hawaii, saya temui jalan Unpaved berkali-kali, "terdapat tiada jalan raya yang berturap." Jalan-jalan ini memerlukan model yang sama, seperti sebuah SUV berprofil tinggi untuk mendapatkan pengalaman lebih baik "bukan untuk dapat melemahkan di dalam kereta." Oleh itu, apabila menentukan laluan untuk memandu sendiri tour, jika ada mana-mana bahagian jalan yang tersebut, ia akan mengambil lebih banyak masa untuk belajar