Bagaimana memilih mainan kanak-kanak yang betul

- Jun 12, 2018-

Mainan adalah rakan-rakan kanak-kanak dan memilih mainan berkualiti baik sangat penting. Prinsip asas bagi orang tua untuk memilih mainan untuk kanak-kanak mestilah sejajar dengan ciri-ciri perkembangan fisiologi dan psikologi kanak-kanak, dan mainan adalah kepentingan, keselamatan, dan ketahanan pada masa yang sama. Seterusnya saya akan menerangkan kepada ibu bapa bagaimana memilih mainan yang tepat untuk kanak-kanak.


1 Pertama sekali, sama ada tanda pensijilan keselamatan produk nasional adalah pensijilan 3C, lebih baik memilih produk pengeluar terkenal. Pembungkusan mainan termasuk sama ada terdapat cat, logam berat, atau pencemaran pewarna kimia, dan satu lagi melihat bahan termasuk pengisi, produk plastik Dan filem plastik tidak tercemar untuk mengelakkan kerosakan kepada kanak-kanak

2 Perhatikan sama ada bekalan dan suis elektrik mainan dijual selamat, sama ada ia panas atau terbakar selepas digunakan. Jika ditemui, kanak-kanak itu tidak boleh dihubungi semula dan kemudian hubungi peniaga secara langsung.

3 Perhatikan sama ada mainan itu mempunyai pencemaran bunyi dan cahaya dan kecederaan, bunyi bising dan pelbagai intensiti cahaya dengan mudah boleh menyebabkan kerosakan visual dan pendengaran yang serius kepada kanak-kanak. Pada masa yang sama, mainan elektronik diperlukan, terutamanya mainan elektronik, seperti piano elektronik, untuk memperhatikan timbre, kualiti bunyi, irama, irama, dan nada yang dihasilkannya. Akibat kerosakan pendengaran kepada kanak-kanak

4 Periksa sama ada terdapat burr pada mainan yang rosak mekanik, sama ada tepi licin dan lancar, dan sama ada tepinya tajam. Juga beri perhatian sama ada sambungan skru mainan itu kukuh. Sama ada pelbagai peranti adalah selamat, sama ada tali itu mudah untuk mengelilingi badan kanak-kanak, sama ada jurang dalam mainan itu mungkin menyebabkan mencubit badan kanak-kanak, sama ada bahagian-bahagian kecil boleh membenarkan kanak-kanak itu menelan, dimasukkan ke dalam hidung atau saluran telinga, dsb.