Bagaimana memilih meja dan kerusi tadika?

- Aug 12, 2020-

Meja dan kerusi tadika, seperti namanya, adalah meja dan kerusi yang digunakan oleh kanak-kanak tadika di kelas. Mereka biasanya sesuai untuk kanak-kanak berumur 3 hingga 8 tahun. Mereka adalah sejenis meja dan kerusi, juga disebut meja dan kerusi anak-anak&# 39.

Meja dan kerusi tadika adalah salah satu peralatan yang diperlukan untuk tadika, dan ia juga merupakan perabot tadika yang paling sering dihubungi oleh kanak-kanak. Kualiti meja dan kerusi di tadika secara langsung mempengaruhi kesihatan anak-anak, mempengaruhi latihan postur duduk anak-anak&# 39 yang betul, malah mempengaruhi kecekapan pembelajaran&# 39.

Jadi hari ini saya akan berkongsi dengan anda klasifikasi meja dan kerusi tadika dan cara membelinya. Yang penting harus diberi perhatian ketika membeli:


01Material selamat, tidak beracun dan sihat


Kanak-kanak di tadika lemah dalam kesedaran dan daya tahan perlindungan diri. Perabot tadika yang rendah akan secara langsung mengancam keselamatan dan kesihatan mereka. Oleh itu, dalam beberapa tahun kebelakangan ini, kepentingan keselamatan alam sekitar dan kesan persekitaran terhadap kanak-kanak telah disenaraikan sebagai pertimbangan yang perlu oleh tadika. Lagipun, kanak-kanak mudah terganggu dalam proses pertumbuhan, yang mempengaruhi kesihatan dan perkembangannya. Semasa membeli tadika, anda mesti meninggalkan meja dan kerusi tadika yang diperbuat daripada bahan plastik rendah dan sebilangan besar papan sintetik (papan ketumpatan, papan sandwic, papan partikel, papan venir, dll.) Yang menggunakan bahan plastik rendah. Sebaliknya, mereka harus diimport meja dan kerusi Tadika yang diperbuat daripada plastik atau kayu pejal. Selain itu, filem cat di permukaan meja dan kerusi tadika kayu juga mempengaruhi keselamatan meja dan kerusi tadika. Adalah lebih baik bagi setiap orang untuk memilih meja dan kerusi tadika dengan cat berasaskan air dan minyak lilin kayu yang mesra alam di permukaan.

2


02 Elakkan tepi tajam


Semua sudut meja tadika harus dipangkas dan tumpul, dan keempat penjuru hendaklah dibundarkan untuk mengelakkan perlanggaran atau calar ketika anak masuk atau meninggalkan tepi meja. Setelah pasif, pinggir meja dapat meminimumkan kerosakan, walaupun secara tidak sengaja dipukul, tidak mudah menyebabkan luka terbuka.

Semua sudut kerusi tadika juga perlu bulat tumpul, seperti permukaan kerusi, sandaran, kaki kerusi, sandaran tangan, dan lain-lain, perlu mempunyai reka bentuk seperti itu, tujuannya juga untuk mengelakkan kecederaan yang disebabkan oleh perlanggaran.


imageimage


03 Berat dan galas yang mencukupi


Meja khas untuk tadika mesti dapat menyediakan permukaan yang benar-benar stabil dan memberi ketenangan fikiran kepada kanak-kanak untuk operasi dan aktiviti! Oleh itu, kapasiti berat dan beban meja itu sendiri sangat penting. Meja mempunyai berat yang sesuai sehingga ketika anak beroperasi di atas meja, tidak akan terlalu ringan dan mudah bergerak dan menimbulkan bahaya.

Kapasiti menanggung beban khas untuk tadika juga merupakan bahagian yang mesti dipertimbangkan. Lagipun, ketika anak-anak kecil bermain permainan atau aktiviti manipulatif (seperti bermain tanah liat) di atas meja, mereka mungkin mempunyai dua tangan yang menyokong dan menekan meja bersama, atau bahkan Akan cuba duduk di atas meja. Sekiranya rintangan graviti jadual&# 39 tidak mencukupi, ia mungkin berubah bentuk dan mempengaruhi kestabilan jadual.

Kerusi khas untuk tadika bertanggungjawab untuk peranan utama menjaga berat anak. Oleh itu, nilai had dan nilai dibenarkan yang boleh dibawa adalah untuk ibu bapa memberi perhatian khusus sebelum membeli! Kerusi itu sendiri mempunyai berat badan yang sesuai, yang juga dapat membantu anak menjaga postur duduk yang selamat.


04 Reka bentuk anti slip dan stabil


Kaki meja mempunyai reka bentuk anti-slip, walaupun pada bahan tanah yang berbeza, ia juga dapat memberikan anti-slip dan kestabilan yang baik, dan tidak mudah menyebabkan benda-benda di atas meja jatuh kerana sedikit tumbukan!

Sudah semestinya kaki kerusi mempunyai reka bentuk yang tidak licin! Kaki kerusi yang boleh meluncur dengan penggelek tidak sesuai untuk kanak-kanak, yang akan menyebabkan risiko keselamatan berpotensi dan meningkatkan kemungkinan anak jatuh.

1


Meja dan kerusi tadika secara langsung berkaitan dengan keselamatan dan kesihatan anak-anak dan juga mempengaruhi pelajaran dan kehidupan mereka. Oleh itu, tadika mesti memeriksa dengan ketat semasa membeli meja dan kerusi tadika.